Selecteer een pagina

HOELAAT BEGINT
HET BOWLEN ?

Lees hier de beste bowlingtips én video’s om nog beter te kunnen bowlen!

Tips

Welke bal moet ik pakken als ik ga bowlen?
Er zijn veel verschillende ballen met allerlei kleuren en gewichten; van groen tot paars en van 8 pond tot 16 pond. Vrouwen gooien meestal met een bal tussen de 8 en 12 pond, terwijl mannen vaak voor de zwaargewichten kiezen. Kies in ieder geval een bal die voor je gevoel niet te licht of te zwaar is en waarvan je vingers goed in de gaten passen. Mensen die vaak bowlen en graag beter willen worden hebben trouwens hun eigen bal: die is op maat gemaakt, waardoor de vingergaten goed aansluiten op hun hand.


Maar hoe moet ik dan gooien?
Houd de bal op zo’n manier vast dat je duim naar boven wijst. Het lijkt alsof je de bal een hand geeft! Ga in het midden van de baan staan en mik – terwijl je rechtdoor gooit – op het middelste driehoekje aan het begin van de baan. Probeer niet naar de pins te kijken en wijs de bal na als je ‘m hebt losgelaten. Aan het einde van je zwaai wijst je duim als het goed is nog steeds naar boven.


En als ik met effect wil gooien?
Dat kan! Ga rechts van het midden staan (of links van het midden als je linkshandig bent) en focus op het tweede driehoekje van rechts (voor linkshandigen: het tweede driehoekje van links). Draai je hand tijdens de uitzwaai naar het midden van de baan.